ISTANBUL - SEPTEMBER 18, 2015: Apple Iphone 6 screen with social media applications of Whatsapp, Facebook, Twitter, Linkedin and Periscope while a male finger is about to touch on Facebook app.

Най-голямата социалната мрежа Facebook скоро ще има способността автоматично да разпознава каква музика слушат нейните потребители, както и какво гледат по телевизията. След това ще използва тази информация, за да улеснява хората да се включват в онлайн дискусиите по съответната тема, съобщава сп. Wired.

По този начин Facebook се надява да се превърне в предпочитана онлайн дестинация за обсъждане на подобни теми. Особено след като Twitter и Tumblr вече работят в тази посока, а микроблогът отдавна усилено акцентира над интереса на хората да споделят накратко впечатленията си от видяното на телевизионния екран.

Разбира се, приложението на Facebook няма постоянно да подслушва случващото се около потребителя. Той самият ще му показва кога да направи това чрез натискане на бутон.

Софтуерът ще анализира звука (подобно на приложението за идентифициране на песни Shazam) и ще разпознава песента, филма или телевизионното предаване. След това потребителят просто пише своя коментар и той автоматично се добавя към съответната дискусия без необходимост от ръчното въвеждане на хаштагове например.

Функцията все още се разработва, обясняват от социалната мрежа. Очаква се тя да е готова до няколко седмици, като ще бъде налична в приложенията на Facebook за iOS и Android.

comments (0)

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>