expressnews.bg - 5-idei-za-spa-pochivka

Напоследък все повече туристи избират да прекарат почивката си, отдавайки се на релаксиращи процедури и масажи. Независимо дали чакате Коледните и Новогодишни празници, за да се насладите на почивните дни или използвате уикендите, за да избягате от шума на големия град, една почивка би ви се отразила добре. Разбира се, тук възниква големият въпрос къде да отидете. В тази статия сме подготвили 5 курорта, които са си спечелили заслужена слава като едни от най-предпочитаните  спа дестинации в България.  Вижте кои са те:

  1. Велинград

Едва ли ще ви учуди, че първият курорт, който Ви предлагаме, е Велинград. От години, той се е превърнал в една от най-посещаваните спа и уелнес дестинации у нас. Неслучайно е известен като спа столицата на Балканите. Планинският град предлага много добри условия за туристите. Там ще намерите голямо изобилие от хотели и къщи за гости, където може да се насладите на сауна, минерална вода, масажи и други процедури. Освен това, Велинград ще Ви очарова с красивата си природа и спокойствието си. Ако все още не сте имали възможността да го посетите, съветваме Ви да го направите.

  1. Добринище

Курортното градче се намира на по-малко от 10 км разстояние от Банско. За разлика от популярния зимен курорт, Добринище далеч не е пренаселено с туристи и е много по-спокойно. Разположен в подножието на Пирин, той предлага красиви гледки и множество природни забележителности, които да разгледате. Заради топлите си минерални извори, в града ефективно се развива спа туризъм, а през зимата предлага страхотни условия за каране на ски. Така, че ако сте там през студените месеци, използвайте възможността да отседнете в някой ски резорт в Добринище като Русковец (https://www.facebook.com/ruskovets/). Така ще се насладите не само на спа процедурите, но и на забавни активности за цялото семейство.

  1. Хисаря

Хисаря е известен балнеолечебен курорт, разположен в близост до град Пловдив. Градът е прочут най-вече с минералните си извори, които са повече от 20 на брой. Интересен факт е, че именно там се поставят традициите на балнеолечение в България, преди повече от век. В района има множество хотели, които предлагат разнообразни спа услуги на своите посетители. Освен за лечение и облекчаване на редица заболявания, хисарската минерална вода е подходяща също и да директна консумация. Заради ниската  ѝ минерализация, много хора, страдащи от проблеми с бъбреците, пият именно нея. Не на последно място, Хисаря има дълголетна история, а останките от тракийско селище и римски град все още могат да бъдат разгледани.

  1. Сандански

Сандански също е един от предпочитаните спа курорти в България. Градът се намира в Югоизточна България, в непосредствена близост до две от съседните държави – Гърция и Македония. Любопитен факт е, че това е най-топлият град у нас. Сандански разполага с голям брой спа хотели, комплекси и къщи за гости, където може да отседнете. Той е богат на минерални извори, които също имат лечебни свойства и помагат в борбата с неврологични и ортопедични заболявания. В допълнение, въздухът там е много чист, затова е много подходящо да се посещава от хора, страдащи от дихателни заболявания като астма, например.

  1. Вършец

Последното предложение, което ще ви дадем за Вашата спа почивка, това е Вършец. Курортният град се намира на повече от  350 метра надморска височина, което е гаранция за чист въздух и красиви природни забележителности. В близост е до градовете Берковица и Монтана. Температурата на минералната вода там е около 35-36 градуса. Тя е много подходяща за лечение на проблеми със сърцето, кръвоносните съдове, опорно-двигателната и нервната система. Вършец е страхотно място, където да се  отдадете на заслужена почивка, да се отървете от стреса, шума и мръсния въздух. Ако не сте го посещавали до сега, съветваме Ви да го добавите в списъка с бъдещи дестинации.

Това бяха 5 идеи за спа почивка в България. Страната ни е богата на минерални  извори и красиви места, които да посетите, така че възползвайте се.

 

 

 

comments (0)

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>