termo

Дори по време на меките зими в в страната, малко лед по термопомпата ви е съвсем нормално да се появи. Ако обаче серпентините на термопомпата замръзнат напълно или цялото тяло се обледи, вашата система няма да функционира правилно и ще има опасност от повреда на някои от компонентите. Установяването на причините за замръзване на вашата термопомпа е първата стъпка към решаването и предотвратяването на проблема.

Недостатъчен въздушен поток

Температурата на хладилния агент на термопомпата може да падне под нулата. Без достатъчен въздушен поток през устройството, влагата във въздуха може да замръзне по изпарителя или кондензатора. За да предотвратите това, осигурете добър въздушен поток като изчистите всички листа, отломки или снежни навявания, които могат да блокират потока. Ако има замърсяване по бобините, почистването им може да предотврати замръзване.

Студена вода

Когато падне дъжд върху термопомпата, той може да доведе до замръзване на горната част на уреда. Ако вашата термопомпа не може да се размрази до ден, обадете се на специалист за правилно отстраняване на леда. Капването на вода от изтичащ канал също е често срещана причина за замразнали термопомпи. Проверете вашите улуци и извършете необходимите ремонти.

Разместване

Повечето термопомпи се монтират на бетонна плоча. С течение на времето тази плоча може да улегне в земята. Дори 1 – 2 см от утаяването могат да блокират пътя на оттичане на разтопения лед и да попречат на въздушния поток, което води до обледяване. Ако подозирате, че това е вашият проблем, свържете се с техник за нивелиране на уреда.

В крайна сметка липсата на поддръжка е най-честата причина, поради която термопомпата замръзва. Превенцията често е просто въпрос на редовна поддръжка. Годишната поддръжка на термопомпите, извършвана от специалист, може да предотврати блокирането и натрупването на замърсявания, които са традиционни фактори при замръзване на термопомпата. Техникът може също да провери за наместване на термопомпата и разрешаване на проблема, преди да са дошли проблемите.

comments (0)

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>