Властите в Никарагуа препоръчват на жителите на страдащата от суша страна да размножават игуани, чието месо е по-богато на протеини от пилешкото, съобщава изданието посочва в публикацията La Segunda.

Сега страната, основата на чиято икономика е селското стопанство, преживява най-голямата за последните 32 години суша. В резултат реколтата от царевица, сорго, ориз, боб и други култури загива и се очертава недостиг на храни.

“Препоръчва се да се развъждат игуани, вместо да се ловят в горите”, каза експертът на правителството по управление на земите Гилермо Мембреньо. Според него, месото на игуаната е по-богато на протеини от пилешкото с 18%, което го прави една добра алтернатива за получаване на храна.

Ловът за игуани в Никарагуа е забранен в периода от 1 януари до 30 април, както и продажба на месото им. Това обаче не се отнася за специалните ферми за развъждане на тези гущери.

comments (0)

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>