piqn-trezven

Американски лекари попаднали на безпрецедентен случай – 61-годишен жител на Тексас, който имал рекордно високо наличие на алкохол в кръвта, без да близва и капка.

Мъжът пристигнал в местната болница с оплакване от “замайване”. Лекарите направили тестове на пациента и установили в кръвта му огромно количество изпит алкохол, което било пет пъти над нормата. На пръв поглед изглежда като обичаен случай на пиян мъж, който потърсил лекарска помощ. Но американецът настоял, че от дълго време изобщо не е употребявал алкохол.

Лекарите решили да установят причината за необичайното явление. Те наблюдавали мъжа в болницата в продължение на 24 часа. През деня той консумирал само богата на въглехидрати храна и периодично бил проверяван за алкохол в кръвта. И в един момент промили надвишили границата без никаква консумация на спиртни напитки.

Резултатите от изследванията показали изобилие от бирена мая в червата, заради което храносмилателният тракт на мъжа действал като “вътрешна пивоварна”. След консумацията на сладки храни или газирани напитки маята започвала да превръща захарта в алкохол, от което мъжът се напивал.

comments (0)

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>