opera-park

Билетите за летния фестивал “Опера в парка”, който се провежда в парка на Националната военна академия “Г. С. Раковски”, вече са пуснати в продажба, съобщиха от Софийската опера и балет. Тази година фестивалът, който ще се проведе между 4 и 27 юли, преминава под патронажа на кмета на София Йорданка Фандъкова.

В програмата са спектакли като балетите “Лебедово езеро” от П. И. Чайковски, “Жизел” от Адолф Адам, “Дон Кихот” от Лудвиг Минкус и “Зорба гъркът” от Микис Теодоракис.

Помислено е и за най-малките. За тях са предвидени няколко детски опери и мюзикъли като “Хензел и Гретел” от Енгелберт Хумпердинк, “Мечо Пух” от Андрей Дреников, “Червената шапчица” от Александър Владигеров, “Козелът сърдитко” от Юли Дамянов и “Вълшебната флейта” от В. А. Моцарт.

Билети се предлагат на касата на Софийската опера и балет на цени от 15, 20, 30 и 40 лв. Детските представления са с пропуски на цена 10 лв.

comments (0)

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>