Сред големият и разнообразен асортимент от туники големи размери, представени в магазините, на приятно закръглените дами им е трудно да изберат точно тази, която е най-подходяща за тях.

Ако обаче се знаят някои тайни на успешната маскировка, то е възможно да се скрие всичко излишно и да се да се направи фигурата стройна и привлекателна.

При широки рамене трябва да се предпочитат асиметричните кройки и V-образно деколте. Те визуално ще направят раменете по-тесни, ще удължат шията и ще привлекат вниманието към бюста.

Моделите туники големи размери свободна кройка, украсени с тънки каишки и в контрастни цветове, умело подчертават талията и маскират закръглените бедра.Туниките със свободна кройка и повдигната талия добре маскират изпъкналия корем.

Избирайки този или онзи модел туники големи размери, винаги си представяйте къде и с какво ще бъдете. Това ще ви помогне да изберете оптимален вариант и да изградите хармоничен образ.

Умелото съчетаване на различните модели туники с другите елементи от дамския гардероб може да създаде изцяло различен индивидуален образ.

Последните няколко сезона голяма популярност има многото наслояване на дрехите, което не отминава и туниките. Този сезон дизайнерите са се постарали да разнообразят моделите туники и са представили голямо количество многопластови туники различен стил – от спортен да класически.

Най-популярни са спортните туники големи размери с шнурове, ленти, джобове и качулка. Тези модели са удобни и подходящи за всеки ден.

Много модерни са удължените туники, външно напомнящи на рокли. Такива модели са много женствени и привлекателни, особено ако са от нежни материи и украсени свободни ръкави.

Освен правилно избрания модел туника, както и нейната дължина, важно е и правилното съчетание с останалите елементи на облеклото. Целта трябва да бъде да се получи ефектен и стилен ансамбъл.

Моделите свободни туники добре се съчетават с прави дънки и класически панталон.
Туниката може да се съчетае и с панталон с ниска талия, но това не стои толкова добре.

За лятото са много подходящи бермуди с туника в сходен стил. По този начин не е така горещо. Избирайки такъв комплект на обличане, трябва да се знае, че ако едната част е с ярки цветове или шарена, то другата трябва да е едноцветна и без излишни украшения.

Да се съчетае туника с пола е доста трудно. За дълга и широка пола изобщо не може да се говори. Единствено възможен вариант е съчетанието с пола-молив с максимално опростена кройка.

comments (0)

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>