tehnologii-ubivat

“Маме, стига игра на тоз‘ компютър, ще те заболят очите” и “Няма да си купувам GSM, от него се хваща рак”, бяха сред най-популярните фрази от края на 90-те години и началото на новия век, когато тъкмо настъпваше ерата на технологиите.

Днес хората нямат време да заемат толкова категорична позиция, защото не отделят поглед от всевъзможните екрани през целия ден, а майките вече не правят забележка, защото са забили поглед в Kindle-a, който децата им са подарили за Коледа. Що се касае до рака и телефоните… абе какъв рак, нали имате Galaxy S5!

Преди да пристъпим към класацията на най-опасните джаджи, трябва да направим вметката, че технологиите като цяло изправят на нокти консервативно настроените хора, вярващи в конспирации. Та нали целта на всичките тези чипове, скрити във всичко заобикалящо, е да те заробят! Ние, естествено, сме съгласни с това заключение, с условието, че хората винаги са били роби, но никога робството не им е било толкова приятно.

И така… вижте кои технологии правят всичко възможно, за да изчезнете от лицето на Земята!

Смартфоните убиват!

Наскоро научихме, че американска компания е изобретила дисплей, който унищожава вредните бактерии. Днес бактериите, утре и теб! Всъщност, много конспиратолози твърдят, че те са най-жестокият биологичен експеримент, скритото зло, което дебне до вашето ухо! В същото време големите им екрани унищожават вашето зрение, а GSM клетките предизвикват невъзможност за производство на мелатонин. Всичко това вероятно е така, но ако тези обстоятелства ви пречат, просто спрете да ползвате смартфоните. А и да не забравяме, че…

Умните технологии ви крадат паметта!

Знаете, че сте казали нещо, но не се сещате точно кога и при какви обстоятелства? Спокойно, вие сте поредната жертва на киберпоколението, което поема толкова много информация, че хронологията на случващото се около вас се разбива на парчета, а краткотрайната ви памет се е свила до няколко секунди.

Но не се притеснявайте толкова за паметта си. Пентагонът в момента проучва възможността за развитие на импланти, които някой ден могат да помогнат за възстановяване на загубените спомени.

В случай, че не сте фенове на идеята да приемете американски чип в главата си и искате да запазите безценната си краткосрочна памет, учените ви съветват да гледате по-малко телевизия, да не консумирате новини, да се откажете от технологиите и да заживеете на спокойно място в Родопите.

Wi-FI убива растенията и уморява децата!

Ако искате да унищожите досадното цвете в стаята си, поставете до него Wi-Fi рутер и хоп – то ще умре. На такова мнение са датски учени, които правели експерименти с безжичен интернет, деца и растения. От изследването излезли шокиращи данни – растенията умирали, а децата…, децата… имали главоболие, защото спали с телефон с включен Wi-Fi под възглавницата си в продължение на 12 дни. Нашият съвет е: не давайте на децата си да участват в съмнителни експерименти.

Само не микровълновата!

Микровълновата печка убива. Ако не вярвате, тогава запитайте се защо в СССР забраняват употребата ѝ през 1976 година. Всъщност единственият документиран случай на смърт от микровълнова е от 1991 г. в Оклахома, САЩ. Тогава по време на операция на хълбок, лекарите решили да затоплят кръвта за преливането в микровълнова. Обичайно явление е при този процес е кръвта да се затопля, но не и по този начин. В конкретния случай това е довело до промяна в течността и е причинило фаталния край.

Електронните цигари…

През 2012 година американец пострада сериозно при експлозия на електронна цигара в устата му. Причината – батерията се е взривила. Нашият съвет: не лапайте батерии и помнете вечната истина: електронните цигари и безалкохолната бира неизменно водят до надуваемите жени (или мъже).

Дроновете идват!

Най-големият кошмар на най-зарибените технологични маниаци. Те следят всяка една новост, свързана с безпилотните самолети и знаят, че с времето те стават все по-малки и по-малки, а най-дребният им проблем е как да те убият. Статистиката обаче показва, че много повече хора са умрели от страхова невроза, че ги дебнат дронове, отколкото от самите тях.

Лазерите, baby!

По света все още има хора, които вярват, че ще бъдем унищожени от пистолети с лазери, които правят “пиу-пиу-пиу”. И вероятно са прави. От тази година американските военни вече тестват специално оръжие, наречено USS Ponce, чиято цел е да унищожава дронове.

3D принтерите

Човечеството бе наистина възхитено от новината, че може да си изпринтира джапанки в домашни условия, но мнозина анализатори предрекоха, че изобретението ще доведе до апокалипсис – днес всеки може да си принтира оръжие.

Да не забравяме и ужаса, който може да настъпи, ако цялото световно индустриално производство мине на 3D-принтиране и какво ще правим с тези стотици милиони безработни? Вероятно решението на този проблем ще са…

Роботите!

Докато телевизиите ви показват все по умни и добри роботи – домашни прислужници, военните в цял свят влагат милиони в разработването на техни механични събратя, които трябва да ви убият, ако им кажете нещо “на въпреки”. В доста ситуации те ще действат много по-находчиво и хладнокръвно от вас. Все по-често се говори за безпилотни самолети за граждански цели и автомобилите без шофьор. Представете си какво ще се случи, ако всички те са с операционна система Android и блокират в един момент. Тогава няма да има време за рестарт и може да се наложи всички да отидем в отвъдното. Да не говорим и за нанороботите или изкуствения интелект, който според повечето научнопопулярни филми, ще доведе човечеството до пълното му изчезване.

Геоинженерство

Официално за пред хората геоинженерството би трябвало да се занимава с наторяване на океаните и намаляването на вредните емисии. Заклетите фенове на конспирацията обаче знаят много добре, че то служи за бавното и мъчително унищожаване на човечеството (ако беше бързо и неусетно, нямаше да е интересно). HAARP причинява земетресения, наводнения и торнадо, а кемтрейлс (химическите самолетни линии), които пръскат населението на земята с мистериозни субстанции. Благодарение на Еленко Ангелов, българската аудитория вече гледа към небето и търси следи от химикали.

Очилата на Google

Ако колата на Google не успее да ви унищожи, очилата на Google ще успеят да ви довършат. Вижте как.

Технологиите убиват човечността

Съгласни сме.

comments (0)

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>