kniga-avtobus

Четящите хора в автобусите в Бургас ще пътуват безплатно. Без пари ще се возят всички, които на 14 юни, бъдат с книга в градския транспорт. Организаторите на нестандартната идея обещават, че пътуването ще е безплатно от 8.00 до 18.00 часа.

Награди ще бъдат раздавани и в Морската градина на Бургас. На 13, 14 и 15 юни, от 17.00 до 19.00 часа, който чете книга на Пушкиновата алея в Морската градина, ще получи подарък. Засега обаче, какви точно ще бъдат изненадите се пази в тайна. Всичко това ще се случи в рамките на фестивала “Четящият човек”, който ще се проведе за трети пореден път в морския град.

По този повод в града ще пристигнат най-известните български автори Алек Попов, Иво Сиромахов, Любен Дилов-син, Бойко Ламбовски, Захари Карабашлиев*, Палми Ранчев, Николай Фенерски и др. Стартът ще бъде даден на 12 юни.

*Вижте защо четенето винаги е било на мода, според големия български писател Захари Карабашлиев.

Местата, на които ще се провеждат фестивалните събития, са културен център “Морско казино”, лятна сцена “Охлюва”, къщата-музей “Георги Баев” и знакови пространства в Морската градина. Предвидени са концерти, прожекции на филми и други изненадаи за влюбените в книгите. Три топ заглавия ще бъдат истинско предизвикателство за киноманите. Това са “Полунощ в Париж” на Уди Алън, “Ловци на глави” по романа на Ю Несбьо и лентата “Спомени за моите тъжни проститутки” в памет на Габриел Гарсия Маркес. Всички филми ще бъдат представени на лятна сцена “Охлюва” от 20.30 часа в трите фестивални дни.

Повече за интересните събитията, които предстоят може да намерите на страницата на “Четящия човек” във Facebook.

comments (0)

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>