strelec
Ангел Георгиев е главен обвинител по делото за убийството на Стоян Стоянов

Неизвестни лица са стреляли тази сутрин по колата на бургаския окръжен прокурор Ангел Георгиев, информира БНР. Той е главен обвинител по делото за убийството на собственика на фирма за строителни материали Стоян Стоянов, извършено на 6 март 2008 година. Георгиев поиска доживотен затвор без право на замяна за петимата обвиняеми.

Името на прокурора нашумя на 14 февруари 2013 г., когато беше арестуван при акция на ГДБОП в кафене в центъра на Бургас заедно с адвокат Марин Стефанов. Тогавашният вътрешен министър Цветан Цветанов обяви, че ареста е заради рушвет от 7-8 хил. лв. за прекратяване на разследване. Георгиев обаче беше освободен от ареста без обвинение. От Софийската градска прокуратура, под чието ръководство се проведе акцията, излязоха със съобщение, че “след извършване на внимателен анализ на събраните по делото материали се установи, че  по отношение  на прокурор Ангел Георгиев категорично не са налице никакви доказателства за извършено престъпление”.

Година по-късно Висшият съдебен съвет понижи Георгиев като го острани от поста заместник-окръжен прокурор на Бургас. Причината – неспазване на срокове на разследване.

“Знам, че е добре и е в съдебна зала. Обадих се на негови колеги и те ми казаха, че действително предното стъкло на колата е счупено, но е възможно да е с изстрел от въздушна пушка. Според мен е случайност, просто съвпадение с това, че днес се гледа делото “Гранити”, каза Веселина Деведжиева, съпруга на Ангел Георгиев, потърсена за коментар от flagman.bg

comments (0)

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>