Смъртта на един мол

eskalator zapustql-vhod pust-koridor schupeni-vitrini
Тази галерия не се препоръчва на шопинг маниаци

Трудно е да повярваш, че на това място някога е имало живот. Така започва своя репортаж британското издание Guardian за изоставения мол Rolling Acres в Акрон, щата Охайо.

Единствено капките вода нарушават зловещата тишина на гигантския търговски център, затворен в началото на голямата икономическа криза през 2008-а година. Мрачни коридори, изтръгнати кабели и миризма на мухъл. Това са само част от щрихите на обстановката в един от десетките изоставени молове на САЩ, за които expressnews.bg писа.

Каква е причината за затварянето му? Местните икономически експерти са се разделили на два лагера в мненията си. Според едните – лошата локация и остарялата му функционалност са основният виновник за това този храм на търговията да се превърне в гигантски ковчег. Другите пък са убедени, че процъфтяващата онлайн търговия ще продължава да “умъртвява” молове.

comments (0)

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>