Над много райони ще бъде предимно слънчево, около и след обяд – горещо. Ще има временни увеличения на облачността, по-значителни над Северна България. Там, главно в следобедните часове и през нощта срещу четвъртък, ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. В Дунавската равнина и в Източна България ще се появи източен вятър, който по-късно през деня ще се ориентира от юг и югозапад и временно ще се усили, съобщава НИМХ-БАН.

Максималните температури ще бъдат между 31 и 36 градуса, в североизточните райони и по морския бряг – по-ниски. В София – около 31 градуса. Атмосферното налягане ще продължи да се понижава и ще е по-ниско от средното за месеца.

Над планините ще бъде предимно слънчево, в следобедните часове – с купести облаци. Вероятността за валеж е малка. Ще духа силен западен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 24 градуса, на 2000 метра – около 18 градуса.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево, с временни увеличения на облачността над северното крайбрежие. Там ще има превалявания, главно към края деня и през нощта срещу четвъртък.

Вятърът ще бъде от изток, след обяд – от югоизток – до умерен. Максималните температури ще са между 23 и 27 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала. Температурата на морската вода е 21-23 градуса.

comments (0)

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>