russia-yoga

Руският Върховен съд реши да ликвидира местната федерация по йога и регионалните ѝ подразделения, пише РИА Новости.

Искът за премахването ѝ бе отправен от Министерството на правосъдието. От ведомството поясниха, че регистрираната през 2008-а година Федерация по йога систематично е нарушавала законите и собствения си устав, като не е представлявала съответните финансови отчети. От пресцентъра на руското правосъдно министерство допълват, че ведомството неведнъж са предупреждавали федерацията да прекрати нарушенията, но от организацията така и не се вслушвали в съветите.

В съда президентът на федерацията Сергей Репин заяви, че неговата организация напълно подкрепя молбата за нейната ликвидация. Той поясни, че системата за отчет е била прекалено сложна и затова федерацията ще потърси друга форма за обединение. “Объркахме се в цялата тази документация. Предпочитаме килимче под някое дърво, а не да пишем отчети. Молим Министерството на правосъдието да ликвидира нашата федерация”, заяви Репин.

Той поясни, че ликвидацията на федерацията не означава нейното унищожение. “Не се притеснявайте, тези действия няма да се отразят върху здравето на нацията. Центровете няма да се закриват и в Русия ще продължава да се практикува йога”.

comments (0)

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>