ruska-voiska

Президентът на Русия Владимир Путин нареди провеждането на проверка на боеготовността на Централния военен окръг (ЦВО), съобщават световните агенции. Министърът на отбраната Сергей Шойгу заяви на служебно съвещание, че, в съответствие със заповедта на държавния глава, днес от 10:00 часа българско време няколко мотострелкови и зенитни ракетни съединения, дислоцирани на територията на Урал и Западен Сибир се привеждат в пълна бойна готовност.

В рамките на внезапната проверка на боеготовността на войските в Централния военен окръг (ЦВО) ще вземат участие 65 хил. военнослужещи и около 5500 единици въоръжение и военна техника, както над 180 самолета и 60 хеликоптера. Те ще отработят различни задачи, в това число и провеждането на десант.

Междувременно, украинското министерство на външните работи поиска от Русия да обясни целта на съсредоточаването на военна техника близо до границата. Увеличаването на числеността на войсковата групировка бе потвърдена от руския министър на отбраната Сергей Шойгу.

Еxpressnews.bg припомня, че неотдавна хиляди руски войници и множество единици военна техника се отдалечиха от границата с Украйна след международен натиск.

comments (0)

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>