rano-sutrin
Дайте си почивка в спалнята, за да разберете колко се обичате

Ако мечтаете да създаде стабилна и устойчива на перипетии връзка, в никакъв случай не прибързвайте с хвърлянето под завивките. Сексът в началото на отношенията между двама души създава въображаема връзка, която често не е достатъчно силна, за да се превърне в нещо сериозно.

Отлагането на секса според екипа на Корнелския университет в Ню Йорк дава време на партньорите да се опознаят по-добре и да разберат доколко са съвместими. Без този период на ухажване и опознаване преценките могат да бъдат замъглени, което води до нетрайни взаимоотношения. Влизането в ранни предбрачни сексуални връзки има трайно отрицателно въздействие върху качеството и продължителността на връзката.

В рамките на проучването екипът направил анкета сред 600 женени или съжителстващи двойки. Те били запитани за това колко са щастливи, колко силна е емоционалната им връзка и колко обвързани се чувстват към партньора. Били включени и въпроси за възникнали скандали и нивото на сексуална удовлетвореност от половинката си. Един от най-важните сред останалите въпроси бил колко дълго са изчаквали, преди да изконсумират сексуално връзката си.

Резултатите показват, че избързването в сексуален план е предпоставка за унищожаване на връзката, тъй като партньорите не могат да разберат дали наистина си допадат или се привличат само на физическо ниво.

Вижте професионалните съвети за пълноценен сексулаен живот на Наталия Кобилкина.

Ранният секс не дава на мъжа стимул да опознае жената до себе си. Така сексът се основава на страст, а не на истинска любов. Ако сексът е хубав, хормонът окситоцин често може да предизвика лъжливо чувство за любов и истинска емоция.

Партньорите, които рано влизат в сексуални отношения, са склонни да имат бурна връзка. Освен това, мъжете не възприемат жените, с които правят секс след една-две срещи, като достойни техни партньорки за брак.

Един от начините за проверка дали връзката ви с даден човек е истинска, е да си дадете почивка от секса. Така двамата партньори могат да разберат дали наистина имат интерес един към друг или отношенията им са изцяло повърхностни.

comments (0)

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>