strelec
Главният прокурор Сотир Цацаров призна, че е станала грешка

Софийска градска прокуратурa прекрати досъдебното производство за опита за убийство на депутата Делян Пеевски. Това съобщиха от пресцентъра на прокуратурата. Правното основание на прекратяването е чл.243, ал.1, т.2 от НПК – поради недоказаност.

Трима души – Венцислав Върбанов, Георги Христов и Красимир Методиев бяха задържани и им беше повдигнато обвинение за опит за убийство на Пеевски. Софийски градски съд обаче ги пусна без каквото и да е мярка за неотклонение и каза, че няма доказателства за опит за убийство.

В мотивите си съдия Димитрина Ангелова записа, че по делото има единствено доказателства, че двама от обвиняемите искали да поставят в охранител на Пеевски GPS за да следят движението му. Въпреки това обвинението протестира съдебното определение. Софийска апелативна прокуратура обаче оттегли протеста, а главният прокурор Сотир Цацаров призна, че е станала грешка.

comments (0)

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>