psiho

ШОК!!!! Мистериозната тайна около скандалния автор на “Български психар” Андрей Велков най-после е разкрита! В ексклузивно интервю пред Expressnews.bg той разказа уникални подробности около своето житие и битие!

От феноменалните разкрития става ясно, че Андрей е роден през 1977 г. в град София, бакалавър е по политология от СУ и магистър по маркетинг от УНСС! В това възмутително интервю провокативният писател разкри, че смесва квантовата физика с леките жени, тежкото пиене и акробатичната орнитология.

Какво още каза Андрей Велков за изключителните тайни на личния си живот, четете в скандалния му разговор с репортер на Expressnews.bg.

Ако трябва да представите “Хрониките на звеното” само с един цитат, кой щеше да е той?

“Човекът паяк се оказа прав, копеленцето. С голямата сила идвала голямата отговорност. Ами така си е. Отвсякъде. Не е добавил, че като дойде голямата сила, отговорността понякога е толкова голяма, че може и да те смаже. А ако не те смаже, най-малкото, което прави с теб, е да те промени.

Казвате, че двете книги си приличат по това, че няма да се изучават в училище. Представете си все пак, че са учебна литература, как би се казвал предметът?


“Характероформиране” (1 ниво – “Мъжкарството от древността до днес”, 2 ниво – “Как да не съм лигльо”, 3 ниво – “Освобождаване от илюзии”).

Кое е по-важно – първото или последно изречение в една книга?

И първото, и последното, и всички изречения между тях са важни.

“Психар” е първият етикет, който Ви слагат – кои са вторият и третият?

Ще започна с това, че слагането на етикети е свръх глупост. Второ – никой не ми е сложил този етикет, така се казват книгите ми, просто някои хора малко се самофинтираха, отразявайки ги. Слагането на етикети ограничава възприемането на реалността. Човек е нещо твърде комплексно, за да му се лепнат няколко определения и това да го опише.

Предстоят избори, мислите ли че зомбитата ще надделеят отново или сте оптимист?

Май нямаме шансове да излезем от черната серия скоро. Положението е зле. Ще има различни конфигурации на зомбита, хубавото е, че някой техни централни нападатели ще отлетят към Брюксел. Но, за съжаление, прогнозите са мрачни. Това въобще не означава, че не трябва да се гласува. Всички марш към урните, когато има избори, по-хитро нещо за делегиране на власт от представителната демокрация още не е измислено. Ако се скатаеш, после ще си носиш и последствията какви хора те управляват в резултат на твоята глупост и инертност. Зомбитата в тази битка се трепят с гласуване, с информираност, с мислене. Трудно се манипулира човек, който е в час какво се случва, който е умен.

Изчезващ вид ли е психарят или да очакваме нови поколения психарчета?

Психарят не е изчезващ, а по-скоро е рядък вид. Трябва да не се бърка  “психар” с “обикновен хахо”, защото от хаховците се намират много, но това са незначителни създания. Винаги ще има нови поколения психари, те са в основата на прогреса.

След края на психарията накъде?

Психарията няма край, ако този въпрос е общ. Ако става дума за книгите ми, след Хрониките смятам да се пробвам и в други жанрове. Вече работя по нов проект.

Имате ли нещо против един ден “Български психар” да се филмира. Кой ще изиграе култовия Петър, например?

Естествено, че нямам нищо против. Сигурно стотици хора, които са чели книгата, са ми казвали, че искат да гледат филм или сериал по Психаря. Съответно аз, след като написах и “Хрониките”, се хванах и написах сценарий по двете книги. Получи се доста мощен. Сега очаквам включване от хора от бранша, които искат да направят хубави и смислен филм, който, за разлика от доста други, ще има и нещо, което понякога силно отсъства в българските филми и се казва “сюжет”. Относно актьорите – ще трябва да се консултирам и с режисьора. Според мен е идея и да се работи с натурчици, които да се изберат след сериозен кастинг, но ще преценим, когато стигнем до следващото ниво. За едно обаче съм сигурен – един филм или сериал по Психаря/Хрониките ще бъде супер успешен и то не само в България.

Какво би било последното изречение на автобиографията Ви, която пишете от 3-годишен?

След хиляди години невероятен живот, след хиляди години зверски партита и пачанги, след като видя и направи всичко, което си струваше да се направи, след като направи милиони щастливи, Негово Сиятелство Андрей Първи се превърна в божество и премина в друга реалност, която е непознаваема за обикновените човешки сетива и представи.

От какво се страхува Андрей Велков?

От много неща. Страхът е ключово и много полезно нещо. Страхът мотивира. Важното е какви механизми си си изградил, за да се справяш с него.

А на какво се смее със сълзи?

Не съм много по сълзите. Но много се смея, това е факт. Имам неконтролируемо чувство за хумор. Понякога направо става страшно.

Три неща, за които съжалявате?

Ежедневно съжалявам за смъртта на близки хора. Съжалявам също, че понякога се предоверявам на хората, забравяйки, че за повечето индивиди казаната дума няма никаква стойност, малко съм старомоден в това отношение. Съжалявам и за съсипания живот на няколко поколения в България, наистина можеше да е съвсем различно, ако се бяха развили по друг начин нещата.

Какво можеш да си купиш с 29 лева, каквато е най-новата купюра у нас?

29 кинта все още си е сериозна сума. Може да си купиш две книги и да ти остане за билетче за метро, може да вкараш десетина бири и да си вземеш такси. Може и  до морето да стигнеш, аз един път тръгнах с по-малко дори и седях два месеца. Абе много неща може да сътвориш, “купонът е в сърцето”, както казва поетът.

Какво ще се случи на 29 април?

Ще се случи психарското парти-премиера по случай излизането на втория Психар – “Хрониките на Звеното”. Очертава се да е нещо зашеметяващо, динамично и нетипично (повечето книжни премиери са страшна скука, а аз не бих причинил това на хората). Започваме в 19:00 в “Трип Тен”под Моста на влюбените до НДК. Заповядайте! А през месец май тръгвам на Психарско турне, през което ще представя книгата из страната.

Интервю на Дарина Желязкова

 

comments (0)

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>