Моят чичо от известно време си търсеше работа, и все не можеше да намери нещо подходящо. Той не искаше да работи всеки ден, тъй като трябваше да се грижи за болната си майка. Именно тогава аз му загатнах една идея, да се пробва да си намери работа като професионален домоуправител. Това го наведе на мисли известно време и накрая се съгласи, че една такава професия влиза идеално в неговите компетенции.

Подаде си документите в една фирма за поддръжка на жилища и веднага го взеха на работа. Възложиха му няколко основни задачи, с които ще трябва да се занимава като за начало в три жилищни кооперации. Едната от тях е административна дейност, която включва регулярни свиквания на общи събрания на кооперациите, които той организира, като същевременно залепва на общите табла обяви за точен ден и час на провеждане, както и теми за дискутиране.

Друга негова дейност като професионален домоуправител е да бъде касиер на етажната собственост, тоест да събира пари за плащането на сметките за общите части като ток, вода, хигиена, поддръжка на асансьор и на тревни площи, които впоследствие заплаща веднага. В случай, че някой от живущите не иска да заплати и системно отказва да заплаща за общите сметки извършващият дейността професионален домоуправител може да подаде сигнал до съда и да започне процедура по съдебно събиране на въпросните средства.

Друга отговорност като професионален домоуправител е да извършва техническа поддръжка на всички съоръжения, като се свързва със специализираните за това фирми. Също така като професионален домоуправител в неговите компетенции влизат и функциите около извършването на различни ремонти на общите части, като ремонт на покриви, боядисване на стълбище, смяна на дограма при нужда, и много други. С две думи да завърша разказа, тази работа на професионален домоуправител допадна много добре на моя чичо и той я върши с голяма отговорност и желание.

comments (0)

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>