john-lenon

Вещи на легендарния Beatles – Джон Ленън ще бъдат пуснати на търг. Сред тях ще бъдат оригинални ръкописи и подписани рисунки на певеца за двете книги, които излизат през 60-те години на миналия век.

Аукционът ще се състои на 4 юни в Ню Йорк. Дотогава желаещите могат да разгледат колекцията в офиса на тръжната къща Sotheby’s.

Участниците в търга ще могат да наддават за 89 лота, оценени на суми между 500 и 70 хил. долара. Ръкописите и рисунките са от книгите In His Own Hand и A Spaniard in the Works, издадени от Джон Ленън съответно през 1964 и 1965 г.

“Харесвам едно от последните изображения в каталога, което е свързано с музиката. Това е рисунка на китарист, който е застанал пред сцената. Има много смешни карикатури, които показват чувството за хумор на Ленън в неговите творби. Той е обичал да прави гротескни, фантастични герои, които може да видите изложени на стените. Това се изображения, които карат всеки, който ги види да се усмихне”, смята Риард Остин, представител на Sotheby’s.

Колекцията се предлага за продан от Том Машлър, британския издател на легендарния фронтмен на Beatles, който го убеждава да напише книгите. От аукционната къща очакват колекцията на легендарния Beatles да бъде продадена за сума между 850 хиляди и 1,8 млн. долара.

comments (0)

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>