Защо добрата поддръжка на асансьори е нещо важно, от което не просто имаме нужда, а е задължително. Изключваме безопасността, с която въобще не трябва да се шегуваме.

Когато някой си мисли за повреда на асансьор, той обикновено си представя два сценария в главата. Едната представлява сцената от филма “Tower of Terror”, където асансьора се откачва и прелетява надолу цели 13 етажа. Другият сценарии е когато двама човека, обикновено от противоположни полове заседнат между етажите за няколко часа. Случва се един романс, ражда се една любов, създават се големи семейства.

И двете са леко преувеличени, доста рядко е да попаднете в такава ситуация. Това обаче е достатъчно да ни напомни, че трябва да се грижим за поддръжка на асансьори, за да не се стигне някога до там.

Да шансът нещо да се случи в асансьора, което да доведе до травма е рядкост. Но кой иска да чака двадесет минути сутринта пред асансьора, за да стигне до двадесет и някой етаж в офиса или да отиде на гости на съседката на последния етаж.

Ако се обадите на техник, той веднага ще се сети, че проблемът може да е в релето или от възрастта на асансьора. Това технологично чудо, което наричаме асансьор е като човек – с годините му става все по-трудно да ни качва до 15-я етаж.

Качествената проверка веднага решава този проблем. Само техник може да открие точната причина. Може би вие не знаете какво прави едно асансьорно реле, но техниците знаят, поддръжка на асансьори че това е частта, която казва на машината да ходи надолу или нагоре, на кой етаж да спре.

Друг сериозен проблем са високите разходи за енергия. Един асансьор има нужда от нещо, което да му дава сила, за да ходи нагоре-надолу по цял ден. Като добавим климатик, който се среща на все повече места, осветление и консумацията става доста сериозна. С амортизацията на моторите или други компоненти, тя става още по-висока. С поправката им от техник, разходите отново се връщат в норма.

Тази поддръжка на асансьори е задължение на всеки един пребиваващ в сграда с такова приспособление. За всеки един е от ужасна важност да отиде на етажа, който иска, без да се налага да ползва стъпалата. Никой не иска да си носи огромните пазарски чанти по тях, нали.

Най-важното, асансьорът ни води, където пожелаем, не само по-бързо, но и по безопасен начин. За да е адекватно нивото на безопасност обаче, асансьорът има нужда от грижи. Наемете фирма, която да го прави, за да не мислите и за това.

comments (0)

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>