laos

Като цяло е важно да се подготвите добре за своята екскурзия Лаос, като си подберете екипировка за забавен и приключенски престой в Лаос. И разбира се, докато планирате и багажа си, вече неминуемо ще усетите част от забавлението, което ще имате по време на пътуването.

Какво е най-важното, на което да наблегнете при организирането на екскурзията?

Задължително е да разполагате с паспорт с валидност минимум 6 месеца! Направете си най-добрата пътна застраховка, като не пропускате да отбележите, че става дума за Лаос.

Ако смятате да шофирате, не забравяйте и шофьорската си книжка. Много добра идея е да сканирате личните си документи на хартиен носител или качете линк със сканираното на вашия облак като Dropbox или Google Drive

Ако пиете някакви лекарства, предписани ви от личния ви лекар, вземeте със себе си рецепти за всяко лекарство, от което се нуждаете. Бъдете сигурни, че повечето лаоски фармацевти ще ви продадат лекарство без рецепта, но тъй като сте чужденец, по-добре е да можете да покажете, че се нуждаете от лекарството, което носите.

Носете си кредитни карти, но не слагайте всички в една и съща чанта и не ги пъхайте само в портфейла.

Задължително е да си носите козметичен продукт за защита от слънце, шапка, спрей за комари. Имайте под ръка малка плажна кърпа и бански костюм, може би лека хавлиена кърпа за попиване, тъй като водопадите са привлекателни!

Препоръчително е да сте с удобни обувки за ходене или  трекинг сандали за туристически дейности, както и джапанки. Някои туристи предпочитат да имат в себе си комплект за първа помощ, когато са планирали повече дейности на открито.  Истинско удобство е куфарите ви да са с катинар. Така ще сте сигурни, че никой няма да ги прерови. Тъй като климатът в Лаос е своеобразен, добре е да сте се подготвили да се предпазите от дъжд, тъй като много от обиколките се провеждат в дъжда, особено когато са през периода юни-октомври.

Всичко останало ще намерите в хотела, в който ще отседнете.

comments (0)

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>