ochila

Може и да ви се струва странно, но про избор на слънчеви очила и диоптрични рамки винаги трябва да се вземе предвид и тена на кожата, цвета на очите или цвета на косата.

Ако имате тен на кожата в студената гама, заложете на рамки, които са сребърни, черни, розови, лилави, сини, сиви и тъмно костенуркови. Ако имате топъл тен на кожата, потърсете рамки, които са светло костенуркови, златни или с меден цвят, бежови, маслиненозелени и в кафяви нюанси. Избягвайте пастелните цветове, бели и  черни рамки.

Балансирайте веждите си с рамки.

Придайте на лицето си повече изразителност като се уверите, че веждите ви пасват идеално на избраните от вас рамки. Ако имате дебели, смели рамки в ярък цвят, веждите си трябва да са неутрални, така че да не се конкурират с вашите очила. Можете да направите много лека поддръжка на веждите, като скубане на излишни косми и четкане, за да ги поддържате подредени и чисти.

Ако имате обикновени рамки или очила без рамки, можете да наблегнете на веждите и да привлечете повече внимание към очите си. Използвайте молив за вежди, за да попълните леко веждите си, следвайки естествената им арка.

Носете очила, които съответстват на вашия стил на обличане. Помислете как бихте класифицирали стила си. Рамките тип котешки очи биха били подходящи за винтидж стил, но може да изглеждат не на място със спортен гардероб.

Ако носите предимно даден цвят, като лилаво, помислете за носенето на очила, които съответстват на този цвят.

Професионална визия с правилните рамки.

Консервативните рамки често са най-добрият избор, ако работите в сериозна бизнес среда. Овалните, правоъгълните и бадемовите рамки съдействат отлично за професионалния стил. Някои често срещани цветове за този стил са златно, сребърно, кафяво, сиво и бордо за жени.

Избягвайте рамки в ярки цветове или необичайни форми, освен ако не работите в творческа или ежедневна среда.

comments (0)

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>