google-ofis

Офис – нестандартно място, където веселбата и трудовият процес вървят ръка за ръка. Трудно е да си представим подобно нещо, но е факт, че съществува. Служителите на Google могат да го потвърдят.

През последните години глобалната търсачка затвърди позициите си на един от най- желаните работодатели. И това съвсем не е случайно. В тази компания трудовият делник е съпътстван от какви ли не изумителни занимания и екстри, с цел служителите да са щастливи и отдадени на професията си. В компанията съществуват длъжности като “Мениджър танци”, “Ръководител на Зеления екип” и “Веселият добряк”.

В тон с нетрадиционното и позитивно отношение към работния процес са и офисите на Google. Компанията определено води класацията със своите нестандартни решения.

В клоновете й по света има помещения, наречени “Училище за клоуни” и “Страна на забавата”, както и стаи с надуваеми замъци за скачане. Сред “по-тривиалните” екстри са фитнес зали, басейни, билярдни маси и люлки.

За да стимулират креативността на служителите, в сградите работят кафенета и ирландски пъбове с безплатни храна и бира, както и пунктове за електрически скутери за по-удобното придвижване.

Офисите на търсачката изобилстват от зеленина, удобни зони за релакс и цветни мебели. Оригиналната декорация е изместила скучния работен интериор и е превърнала помещенията в място за забавление.

Накратко – иновативни и нестандартни решения, различен поглед върху детайла. Идеята е, че въпреки своите различия – пол, националност, вероизповедание, черти на характера – служителите могат да общуват на един универсален език – този на забавлението.

comments (0)

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>