licenz

Комисията за финансов надзор (КФН) ще отнема лиценза на инвестиционния посредник “Глобал Маркетс” ООД.

Основанията са констатирани системни нарушения на Закона за пазарите на финансови инструменти, се казва в съобщение на Комисията. “Глобал Маркетс” е сочена за фирмата, заради която започна паниката сред вложители в Първа инвестиционна банка (ПИБ).

Петима от арестуваните за атаката срещу банковата система. Двамата с повдигнати обвинения са също свързани с компанията.

В информация за извършените арести ДАНС съобщи, че лицензиран инвестиционен посредник е изградил мрежа от свързани фирми за маркетингови услуги, чрез която на 26-27 юни 2014 г. на физически и юридически лица са изпратени стотици съобщения, озаглавени “Информационен бюлетин относно рисковете за депозити в български банки”, целящи създаване на паника сред вложителите.

Това далеч не е първият сблъсък на “Глобал маркетс” със закона, припомни вчера NOVA. Още през 2009 г. срещу тях започват да валят оплаквания за агресивна реклама по телефона, срещу фирмата има няколко влезли в сила наказания от КФН, както и от Административния съд.

През май дейността на фирмата е прекратена официално. Не е ясно защо фирмата все още има лиценз.

От 2010 г. досега КФН е извършила различни проверки на дейността на ИП “Глобал Маркетс” ООД, вследствие на които са съставени близо 120 акта за установяване на административно нарушение.

comments (0)

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>