Шумоизолацията е предназначена да осигури комфортни условия на живот в жилището или нормални условия за работа в офиса. Ето защо трябва да се положат всякакви усилия – материални и финансови, за да се направи качествена звукоизолация и да се премахнат всякакви шумове. На всеки е известно вредното влияние на шума – разсейва, изнервя и влошава здравословното състояние на човека.

Например, с корково покритие на пода може много добре да се постигне качествена шумоизолация. Коркът е приятен на допир, топъл, което го прави приложим и за звукоизолация на стени, както и за завършване на врати, вградени мебели. С него може да се покрие подиум, да се постави около рамката на прозореца. Антиалергичните му свойства го правят много подходящ за пода в детската стая. Негов единствен недостатък е високата му цена.

Когато всички изолации са скъпи за вас или живеете на квартира, имате възможност да поставите килим с дълги влакна, който ще ви осигури не само топлина, но и известна звукоизолация, макар и малка. Разбира се, това може да се направи в стаята, в която преминава по-голяма част от денонощието. Качествена шумоизолация се постига само при изолиране на под, стени и таван. Когато няма възможност да се направи всичко това наведнъж, то трябва да се постигне на етапи.

За да изолирате шума на съседите над вас, е добре да използвате акустични панели за таван. Притежават отлични качества и се работи лесно с тях. Ако таваните са много високи препоръчително е да се направят висящи тавани, което ще подобри значително шумоизолацията.

Могат да се посочат и някои общи препоръки. При ремонт много внимателно закривайте всички пукнатини около прозорците и вратите. Около щранговете добре запълнете с бетон, за да не се чуват съседите отгоре и отдолу. Това се отнася и за всички отвори, през които преминават електрическите проводници. Зад розетките често са скрити пукнатини. За да се отстрани това, трябва да се отворят розетките и да се запълнят пукнатините със звукопоглъщащи материали. Отвън розетката да се запълни с циментов разтвор или с лепило уплътнител.

В интернет има много фирми, които предлагат всичко необходимо за качествена шумоизолация – материали с гарантирано качество и професионалист в областта на звукоизолацията.

comments (0)

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>