National Bulgarian Theatre "Ivan Vazov" at night.

“Детски музей на колела” отвори врати пред Народния театър “Иван Вазов”. Това е поредната спирка на музея, който представя по забавен начин историята на световното изкуство. Досега инициативата е посетила Русе и Варна, а след София ще гостува в Пловдив и Плевен.

Ателиетата включват теоретична и практическа част, като под формата на игра децата се запознават с осем различни периода от Историята на световното изкуство (Праистория, Древен Египет, Древна Гърция, Средновековие, Ренесанс, Импресионизъм, Кубизъм и Попарт). Преподаватели в програмата са млади специалисти – дипломанти и студенти в Националната Художествена Академия с опит в работа с деца.

След приключването на краткия курс по история на световното изкуство, малките участници ще имат за задача да подредят сами изложбата на “Музея на колела”, съставена от реплики на знаменити шедьоври от различните епохи. Освен приятното изживяване и творбите, които са създали сами по време на програмата, децата ще получат и дипломи за завършен курс по История на световното изкуство.

comments (0)

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>