Конструкцията на козирките се състои от рамка и покривен материал. Като рамка обикновено се използват профилни тръби и метални ъгли в различна форма. Що се отнася за покрива, то има много варианти.

Използват се материали, които се отличават с малко тегло, устойчиви са на промените на температурата.

Представени са в различна цветова гама, което позволява да се изберат подходящите козирки, идеално съчетаващи се с дизайна на балконите.

Голямото разнообразие от материали позволява да се оформят конструкции, отличаващи се с красив дизайн и добри технически характеристики.

Трайни и с дълъг период на ползване, материалите осигуряват уют на собствениците.

Ондулинът е нов материал за покриви, който не съдържа азбест. Това е лек, гъвкав материал. Счита се за най-подходящ за направа на козирки над балкони и тераси, тъй като не се влияе от атмосферните условия.

Поликарбонатът намира приложение за направа на козирки както в жилищното строителство, така и в промишлената сфера. Този материал изглежда като полупрозрачна пластмаса, но се отличава с голяма здравина.

Благодарение на неговата податливост на извиване се създават различни форми навеси и покриви.

Голямото предимство на поликарбоната е способността му да пропуска слънчевите лъчи и има добра звукоизолация.

Ако сте решили да си направите покривна конструкция, най-напред трябва да решите каква ще бъде формата и от какъв материал.

Например, плоско едноскатно изделие може да си направите сами.

За направата на куполообразна форма или арка ще ви трябва помощта на професионалистите.

Най-важно е да се направи рамката и закрепването, а така също правилно да се разположи навеса, като се спазва наклона.

Козирки – това са най-достъпните покриви за балкони. Само трябва да помните, че колкото и да е траен използвания материал, той се намира в непосредствен контакт с атмосферните условия и, разбира се, без подходящите грижи може бързо да се деформира.

Тези покривни конструкции позволяват най-рационално да се използват терасите и балконите. Те предпазват от преките слънчеви лъчи, от дъжда, а същевременно човек има възможност да бъде на открито. Така всеки има пряк контакт с външната среда и може да си почива в близост до природата.

Привечер е приятно след дългия изморителен ден да се поседне с приятели на раздумка, или вечер под звездното небе да се унесе човек в мечти.

comments (0)

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>