makedonia
Новият състав на кабинета беше одобрен от 77 депутати, а 6 гласуваха против

83 депутати в 125-членния парламент на Македония участваха в гласуването на новото правителство на премиера Никола Груевски, съобщи македонската информационна агенция МИА. Новият състав на кабинета беше одобрен от 77 депутати, а 6 гласуваха против.

На заседанието не присъстваха депутатите от най-голямата опозиционна партия СДСМ, които обявиха, че няма да влязат в състава на Събранието. Вчера започна съдебното дело на Никола Груевски срещу лидера на опозицията Зоран Заев.

Груевски иска от Заев 500 хил. евро за претърпяна душевна болка, за това,че на пресконфеенция е съобщил, че лидерът на ВМРО-ДПМНЕ е поискал и взел 1,5 млн. евро в брой за посредничество при продажбата на Македонска банка на сръбския олигарх Нини.

От СДСМ същевременно са повдигнали и обвинение срещу Груевски, като са представили и доказателства. Заев е заявил, че ще се появи на съдебното заседание.

comments (0)

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>