bira
Бенджамин Франклин е казал, че “Бирата е доказателство, че Бог ни обича и иска да бъдем щастливи“, а ние няма да спорим

Лятото стартира между 12 и 15 юни, в любимия зелен кът на София – Южния парк с BeerRelation. Уникална селекция от редки брандове бира, спортни емоции и много хубава музика подготвят организаторите на летния фестивал.

BeerRelation 
ще предложи “лагер” – най-разпространения тип бира в света, “ламбик” – изключително ароматно белгийско пиво и трапистка бира, приготвена от монаси. Гостите на събитието ще научат много за историята на напитката, ще бъдат показани завидни колекции, а разговаряте със специалисти в сферата на пивоварството ще бъдат достъпни за широката публика.

“Правителство, което повиши цената на бирата, неминуемо пада от власт.”
— Ярослав Хашек

Бирата е една от първите специално приготвяни напитки в историята. Често те са съдържали различни добавки като плодове, мед, подправки и дори билки с наркотично действие. Хмелът започва да се използва сравнително късно, като традиционно бирата се произвеждала в домашни условия.

plakat-bira

През VII век в Европа някои манастири започват да произвеждат бира с цел продажба, а по-късно и в градовете се появяват специализирани занаятчии пивовари. През XIX век Индустриалната революция променя изцяло производството на бира, като домашното пивоварство почти изчезва до края на века. Известно облекчаване на законовите изисквания обаче във Великобритания, Австралия и САЩ, дава възможност домашното производство на пиво да се възроди като популярно хоби и да се произвеждат изключително интересни, редки, с уникален вкус бири.

bireni-halbi

Освен с голямо разнообразие от бира, на фестивала ще можете да се забавлявате благодарение на организираните спортни турнири, да преживеете тръпката от футболни мачове от Световното първенство, както и да чуете много различни музикални стилове. В програмата са нестандартните Cut Ribbons и специфичните Orthodox Celts, а вече и Rebelites, ЛокМаруху, Rubikub, Миленита & Funky Miracle, комедийният спектакъл “За Георги Парцалев с любов”, та дори и духов оркестър. В първата вечер, 12 юни (четвъртък), на BeerRelation ще чуем момчетата от реге групата Rebelites.

rebelities

comments (0)

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>