Летните гуми се продават през зимата. В това време предложенията са много, а цените – високи. Хубава евтина лятна гума е мечтата на всеки собственик на автомобил. Всеки производител твърди, че неговите предложения са най-добрите. Ще се опитаме да разберем дали това е наистина така.

Летните гуми са простор за изява на инженерната мисъл. Именно в тези сезонни изделия известните производители реализират всички свои последни разработки. Всяка компания може да се похвали със своите собствени характеристики и за това обединява всичко с технологиите. Тук можете да намерите етикет, в който се посочва, че гумата е енергийно ефективна, високоскоростна, екологична и много други.

Основната характеристика на лятната гума е нейната сезонност. Предназначени са за употреба през топлите дни, но са съобразени и с многото валежи. Летните гуми се различават по предназначение за различни пътни покрития и режими на употреба.

Асиметричият дизайн на протектора е предназначен за по-добра устойчивост на аквапланинг и максимално сцепление към повърхността, което означава, че гумата е предназначена за мокри пътища и сухи повърхности. Насочената шарка на протектора е предназначена за бързо разреждане на големи количества вода при високи скорости. Обърнете внимание, че спортните гуми имат преобладаващо насочена шарка на протектора. Тези с голям агресивен модел са най-често маркирани за всеки сезон или М + С, което означава, че те са адаптирани за различни климатични условия.

Според модела на протектора, можете да изберете летни гуми за спокойно пътуване или за спортни и полу-спортни автомобили, за да карате по пътищата на нашата страна. Всъщност всички предлагани изделия имат една характеристика: гумата става прекалено твърда при по-ниски температури. Също така е важно да се вземе под внимание съпротивлението на гумата към загряване, ако искате да превишите скоростта и рязко да я забавите.

Всяко колело има етикет, указващ индекса на допустимата скорост (обозначение на буквата) и натоварването (цифрово обозначение). Таблиците с индекси се намират лесно в интернет. Изберете летни гуми в зависимост от вашия стил на шофиране. Може да се основавате за покупката си на мнението на други купувачи или на тестовете на експерти. Основното при покупката си остава цената, която е съвместима с качеството на гумата.

comments (0)

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>