elektronen-uchebnik

Повече от 90 учебника ще бъдат събрани в смарт приложение за телефон или таблет. Над 5400 компоненти ще включват учебниците в приложението за смарт устройства. Цената на всеки един е 4,80 лв, а абонаментът му е за една година.

“Книжната част или печатната част вътре е цялата, но освен това има страшно много неща – видео филми, музика, учебниците по езици и диалозите са озвучени от хора от съответната нация. Има задачи, има тестови упражнения, които се правят единствено и само с електронните учебници”, разказва директорът на ИК “Просвета” Никола Кицевски.

Най-доволни от новото приложение са учениците, които казват, че смарт устройствата отдавна са част от ежедневието им, а така и раниците им ще станат по-леки. Съществува обаче и проблемът с учениците, които нямат възможност да притежават високотехнологични устройства.

Най-важното предимство е, че с новите приложения децата няма да могат да казват вече “Забравих си учебника”. Приложението ще улесни учениците, категорични са инициаторите на идеята и твърдят, че така децата ще съчетават полезното с приятното.

comments (0)

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>