valuta
Оманският фонд има нужда от пълната подкрепа на специалния надзор

Точката на пречупване, която създаде напрежение, е повдигнатото обвинение към подуправителя на БНБ. Едно е Цветан Василев, съвсем друго е банката с нейните клиенти и аз за това питам, кой има интерес за унищожаването на тази банка.

Това заяви пред “Дарик радио” Иван Костов, бивш министър-председател /1997-2001/.

“Очевидно атаката тръгна от кръга около Доган, беше подкрепено от действията на БНБ и на прокуратурата. Видя се неадекватно поведение от страна на ГЕРБ. Същото се вижда и от кръга медии, контролирани от Пеевски. Аз не демонизирам Пеевски, това не е злото, това са интереси. Да се отнеме една банка – това е един оголен, брутален икономически интерес”, подчерта Костов.

Щом някой не може да спести криза на банката, която е негова собственост и управлява, то очевидно той няма право да има лиценз. Смятам, че Цветан Василев не бива да участва повече в банковото дело. Който е допуснал кризата да го овладее, а не е овладял кризата, той не трябва да има лиценз. Оманският фонд сам не може да спаси КТБ, на него му е необходима пълната подкрепа на специалния надзор”, уточни Костов.

Според него, валутният борд е заплашен. “Сега вече е реална заплахата и сега трябва да има много смела политика за навлизане на България в европейската парична система”, заяви Иван Костов.

comments (0)

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>