kolorado-marihuana
Само за два месеца 59 търговци на трева са изкарали 14 млн. долара печалба

Американският щат Колорадо събра 2 млн. долара от данъци и такси от марихуана, след като продажбата й беше легализирана през януари. От 1 януари досега 59 фирми, занимаващи се с марихуана, са отчели продажби за 14 млн. долара, които са били обложени с данъци, съобщава BBC.

Ако се броят и фирмите, предлагащи “медицинска марихуана”, общият приход на щата скача на 3,5 млн. долара. Колорадо стана първият щат, който разреши търговията с марихуана през 2012 година, а от 1 януари тази година беше разрешена продажбата й в магазини.

Парите ще отидат за младежка превенция, лечение на наркозависими и обществено здраве. Това е планът за разпределение на средствата, предложен от губернатор Джон Хикенлупър.

Останалите американски щати следят отблизо процесите в Колорадо. Вашингтон е на път да узакони продажбата на трева още тази година. Повечето от данъците в Колорадо са внесени от фирми, намиращи се около град Денвър.

comments (0)

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>