Отношението на много хора към килимите е отрицателно. Някои считат стаята с постеля за безвкусица, наследена от миналото, а други виждат в нея събирач на прах.

Съвременните килими са толкова разнообразни по цветово изпълнение, материали и конфигурации, че именно този аксесоар може кардинално да измени интериорния дизайн. За това е нужно правилно да се избере подходящия за съответния интериор.

Цветът на килима може да съвпада с цветовата гама, оформяща стаята, в този случай той хармонично ще допълва интериора. Нюансите на цвета на тапицерията на мебелите и някои аксесоари да са еднакви с неговия цвят, а цвета на стените да се съчетава с тях в една цветова гама.

Понякога тези изделия се явяват в интериора като екстравагантен аксесоар. В някои случаи наситените цветове умело допълват други предмети на декора, изпълнени в същите нюанси. Например възглавници, мебели, завеси.

Такъв вариант на оформяне на стаята създава усещане за завършен дизайн. Наситеният цвят в този случай добре се вписва в интериора на стаята.

Важно е, когато се избира килим да се има предвид съчетаването на нюанси и цветове – постелята и дизайна на помещението да са изпълнени в нюансите на една цветова гама, или цвета му да се съчетава с цветовете на мебелите или на други аксесоари.

Основното при избор на мокети килими е възможността да се съчетае модела и цвета с другите елементи на интериора.

Мокетът лесно може да се сменя, а същевременно може и да се сменят и аксесоарите в стаята. За това е добре да се прави съчетание между елементи, които лесно се подменят – възглавници, завеси, ваза, статуетки, картини.

Постеля с ярък цвят и ярки мебели е лоша комбинация в една стая. Ако вашият стил на интериора изисква закачливи и наситени цветове, то приемливия вариант е да изберете различни цветове за подовото покритие и мебелите, които да се съчетават и да създават приятно усещане.

Мокет и мебели в един цвят изглеждат скучно. Ако случайно сте избрали такъв вариант, може да освежите интериора с подбрани интересни аксесоари с ярки цветове, различаващи се от тези на мебелите.

Вашият усет за красота в интериора винаги може да бъде реализиран с добро съчетаване на цветове и нюанси.

comments (0)

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>