karolev
РБ призна, че не може без ДС.

Кога РБ казва истината? Открай време от там се борят срещу комунизма и Държавна сигурност, но делата им казваха друго. Хората от “Раковска 134” имаха пълната власт и можеха да приемат закон за лустрацията в края на 90-те, да осветлят агентите на ДС и да се каже истината на обществото, но не го направиха. Днес обаче истината започва да излиза наяве. Не кой да е, а министърът на икономиката Божидар Лукарски си взе за съветник агент на ДС. Става въпрос за Владимир Каролев.

Икономист и политик, така е известен Каролев. Той беше общински съветник от НДСВ в Столичния общински съвет. На местните избори през 2011 г. бе кандидат на царската партия за кмет на София, но не успя да се пребори.

За принадлежността му към ДС се знае от 2007 г. когато бе проверен от Комисията по досиетата. Икономистът дори са призна, че е бил вербуван от военното контраразузнаване, докато е бил в казармата, но твърди, че никога не е писал доноси.

От изнесеното от Комисията по досиетата тогава стана ясно, че Каролев е бил сътрудник на Трето главно управление на Държавна сигурност от 1979 до 1982 г. под псевдоним “Камен”.

В биографията си Каролев има много скандални моменти. Един от тях е, че той е един от оценителите на Булгартабак, което беше скоростно продадено от правителството на НДСВ.

comments (0)

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>