israel

Атака от вътрешността на Сирия уби 15-годишен израелец в окупираните от Израел Голански възвишения. Това е първата жертва от израелска страна на границата от началото на войната в Сирия, обявиха от израелската армия, предаде Reuters.

Израелски танкове стреляха по позиции на сирийската армия в отговор на проведена от Сирия международна атака както я описва израелски военен говорител. Военните в еврейската страна първоначално съобщиха, че граждански служител към военното министерство на Израел е бил убит при експлозия, но по-късно уточниха, че загиналият е 15-годишен, който го е придружавал. Други двама души са ранени.

Говорителят казва още, че не е ясно към момента дали крайпътна бомба или снаряд, или мина, изстреляни от Сирия към Голанските възвишения, са поразили водоноска, в която групата се е возила.

comments (0)

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>