detski-matraci-expressnews-bg-mattro

Покупката на детски матраци е важен етап при всяко обзавеждане и изисква особено внимание от страна на родителите, защото детските матраци играят ключова роля при детското развитие. Добрите детски матраци осигуряват не само пълноценен сън на детето, но и допринасят съществено за правилното развитие на гръбначния стълб. Затова ви съветваме да обърнете специално внимание на тази покупка. За да улесним максимално избора ви, с помощта на консултантите от онлайн магазин mattro.net ще ви дадем няколко съвета, благодарение на които ще реализирате успешна покупка.

1. Детски матраци от доказани производители

Един от най-важните съвети, които е добре да спазите при покупка на детски матраци е да се запознаете с произхода и производството на дадения модел. Горещо ви препоръчваме да изберете производител, който е доказан във времето и използва безвредни материали с доказан произход. Като такива се отличават брандове като Блян, ТЕД, Магнифлекс, Латекс ЕКОН, iSleep, РосМари, Парадайс и др. Без значение дали ще изберете класически матраци с пяна или с латекс, може да сте сигурни, че моделите на споменатите марки спазват всички изисквания и стандарти за производство на детски продукти.

2. Антибактериални детски матраци

Едно от най-важните свойства, които трябва да притежава всеки детски матрак е антибактериалност. Обработени антибактериално и антиакарно калъфи предпазват от развитието на различни бактерии, а допълнителната антиалергична обработка защитава деликатната детска кожа от неприятни кожни реакции, водещи до дискомфорт.

3. Ортопедични детски матраци

Когато избирате матрак за вашето дете, той трябва да бъде ортопедичен модел. Ортопедичните детски матраци гарантират правилно позициониране на тялото по повърхността на матрака и сигурна опора за всяка отделна част. Изберете нито прекалено мек, нито прекалено твърд матрак. Моделите с балансирана твърдост са най-подходящи за нуждите на детското тяло.

4. Размери на детски матраци

Матрачетата, предназначени за новородени и за деца на възраст до 4-5 години, се предлагат най-често в размери 60/120, 60/135, 70/140 и 70/130, но дори да ви е нужен друг размер, не се притеснявайте – почти всички модели на пазара могат да бъдат изработени в размери по желание на клиента. За по-големи дечица се ориентирайте към размери 72/190, 82/190, 90/200 или 114/190 в случай, че разполагате с повече място.

5. Инвестирайте в детски матрак

На последно място, но не и по важност, ви съветваме да инвестирате в качествен детски матрак. Имайки предвид, че децата прекарват по-голямата част от времето си в леглото докато спят или играят, инвестицията на 100% си заслужава.

В един добър онлайн магазини за матраци, ще откриете богато разнообразие от модели на различни марки на достъпни цени, и то с безплатна доставка до вашия дом. В случай, че имате въпроси или колебания относно избора, винаги може да се обърнете към консултантите за съдействие.

comments (0)

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>