Много хора прекарват по 8 и повече часове в денонощието на офис столове, за това те трябва да са комфортни и ергономични. Това оказва голямо влияние върху продуктивността на работата, а така също и запазване здравето на сътрудниците. За да избегнете разочарование от покупката на офис столове, трябва внимателно да се отнасяте към техния избор. При спазването на няколко правила ще можете лесно да се ориентирате в предложенията на търговците и да направите правилния избор на качествени модели, които осигуряват комфорт при използването им продължително време.

Производителите на качествени столове за ползване в офис са малко. Много често се появяват и такива, които реално не са запознати с технологията на производството им като цяло. Често при такива производители качеството на продукцията, нормите и стандарта на производството са на втори план. Най-тъжното нещо е, че производителят, който преследва допълнително да икономиса стотинки, често е за сметка на качеството и на потребителя се предлага да заплати от собствения си джоб неговите игри.

Обърнете внимание на седалките на офис столовете – вижте как те са закрепени, каква твърдост са. Все пак столът трябва да е приятен за ползване и с дишаща материя, която в горещите дни да не се запотява. Всеки модел да бъде оборудван с подлакътници. Този елемент е необходим за да се осигури нормална работа на служителя. Евтините модели са с пластмасови подлакътници, които много бързо стават негодни за ползване. За предпочитане са моделите, при които подлакътниците се явяват продължение на рамката.

Офис столовете трябва да са ергономични – да са с ясно изразено повторение на правилната поза на тялото. Материалът, от който са направени, често е синтетична мрежа и по формата на стола той еластично държи гърба ви. Мрежата позволява на стола да диша и прави престоя в него комфортен. Ако тези модели не ви харесват, а предпочитате с пълнеж, непременно проверете качеството на пълнежа.

Офис столовете от различните производители се различават не само по цената, но и по размер, качество на пълнежа, дебелина. За съжаление продавачът няма как практически точно да ви информира за качеството на пълнежа. Просто поискайте сертификат за изделието и информация за производителя.

comments (0)

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>