deputati-rabota

Депутатите успяха да започнат работа, след като се осигури кворум на косъм. Представителите на “Атака” изпълниха заканата си от вчера, че няма да влизат на заседанията в Народното събрание до края.

Председателят на 42-то събрание прочете проектопрограмата от 2 до 4 юли. Депутатите ще гласуват промени в Наказателния кодекс. От ДПС са предложили законопроект за защита на растенията. Като първа точка беше гласувано освобождаването на независимия депутат Красимир Стефанов, който подаде оставка.

Веднага след това клетва като депутат след решение на ЦИК положи Емил Георгиев, който влиза в парламента на мястото на Сергей Станишев. За прекратяване правомощията на Стефанов гласуваха 182 депутати “за”, а двама се въздържаха.

Сред темите, по които ще гласуват депутатите са и няколко ратификации, сред които е за консултантски услуги за укрепване конкурентността на селското стопанство между МЗХ и МБВР. Ще бъде гласуван и Закона за автомобилните превози от Камен Костадинов.

“Атака” много се изложиха. Кворумът в парламента зависи от управляващата коалиция. Решението им е несериозна работа. Защо не обявиха бойкот, когато гласувахме Закона за МВР или Сметната палата, а си вкараха хората там”, коментира преди да влезе в парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

comments (0)

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>