damski-pantofki

Дами, не можем да се отнасяме неразумно с краката си. Добре е да сме осведомени какво е вредно за тях, за да го избягваме максимално.

Точно когато любимите дамски пантофки отново започнаха да се превръщат в модерни, излиза тази новина: Те могат да бъдат също толкова вредни за краката ви, колкото и носенето на обувки с високи токчета.

След като една репортерка забелязала, че много модни редактори се оплакват от неясни болки в ходилата, тя решава да разследва какво може да се причинява този дискомфорт. Оказва се, че въпреки добрата си визия, виновникът за това са равните обувки.

“Има много диагнози, приписвани на токчетата, но има също толкова много заболявнаия, причинени от дамски пантофки,” отговори д-р Меган Лийхи пред Vogue. Това е особено актуално, ако обувките са прекалено стегнати или петата е твърде ниска, така че “разпределението на налягането в една стъпка става концентрирано и обтегнато”, увеличавайки потенциала за наранявания на краката, колената и торса.

Друг потенциален проблем, причинен от равните дамски обувки: Може да развиете плантарен фасциит – болка и възпаление на ходилото на крака – поради твърдия натиск, който имате на петата си всеки път, когато стъпвате.  “Мисля, че някои от нас са остават с впечатлението, че малко болка в ходилото е нормално “, каза д-р Лий за Vogue. – Но болката в краката почти никога не е нормална.

И така, какво е решението? Можете да имате специално направени ортопедични обувки или да закупите вложки за обувки, които са ортопедични (има няколко марки, които осигуряват доста добра възможност за приспособяване на ходилото). Също така трябва да обмислите носенето на не толкова удобните пантофки за по-кратки периоди от време. Още по-добре: Благодарение на последните модни тенденции, както на подиума, така и извън него, повечето модни марки презентират колекции със стилни, подходящи за работа маратонки, които изглеждат толкова добре, колкото и се чувстват.

comments (0)

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>