boiko-borisov-dogan
На всички партии, които искат ДПС вън от властта, желаем успех на изборите

“Атаките в цялата политическа система в момента идват синхронизирано от ГЕРБ и ДПС. Тези две партии подготвят връщането на Бойко Борисов във властта”. Това коментира пред журналисти лидерът на България без цензура и евродепутат Николай Бареков след среща с представители на бизнеса в Народното събрание. По думите му, споменатите партии си правят сметката, че Борисов ще вземе пълно мнозинство и със златния пръст на Лютви Местан в парламента ще се подкрепи едно ново правителство, което те наричат център-дясно.

“Затова правят актуализация на бюджета, защото сами разбирате, че Борисов си лепи етикета, че е десен политик. Ако той направи актуализация на 7% както иска, Меркел ще го изхвърли от ЕНП”, коментира Николай Бареков и добави, че лидерът на ГЕРБ ще има големи проблеми в ЕНП заради това, което прави и говори в България.

Той анализира още, че целта в момента е Петър Чобанов и Пламен Орешарски, които вече са си сложили главата в торбата, да направят тази актуализация, да оставят в държавата 7-8 милиарда лева допълнителни пари, които септември-октомври Борисов, като премиер, да изхарчи, да хвърли на бизнеса, да направи магистралите, да прибере в торбите. По този начин народът щял да го одобри и да каже – браво, ето един министър-председател, който, като се появи, стабилизира държавата.

Лидерът на ББЦ предупреди още, че, ако Борисов вземе властта, не бива да се очакват да бъдат разследвани ДПС. “Не очаквайте да има разследване срещу групата на ДПС в парламента и техните министри, както когато ДПС взеха властта – фарсът с Борисов беше пълен, припомни още Николай Бареков. Огромни кражби бяха заметени под килима от ДПС, сега Борисов ще замете кражбите на ДПС, а двете партии заедно ще измародерстват КТБ и каквото е останало от българския бизнес”, прогнозира още лидерът на ББЦ.

Бареков определи като абсурни и коментарите на Орешарски и Борисов по важните проблеми за България, които пуснат във Фейсбук, а не открито пред медиите: “Очевидно те предпочитат да си седят вкъщи, на таблетите и лаптопите, вместо да ходят на работа. Срам ме е, че днес бяхме в празно Народно събрание, видяхте, че днес работиха двама български депутати и един европейски”. Бареков отбеляза, че важните решения не се вземат по този начин и припомни, че е изпратил писмо до финансовия министър, който е чул плана му за покриване на липсите в банката, без това да засегне данъкоплатците.

“Благодаря на колегите от НФСБ за добрите думи за “България без цензура” и коалиционните ни партньори, както и за готовността да си партнираме срещу ДПС в следващия парламент. Оставаме отворени към тях и смятаме, че те биха имали място в общ блок с ББЦ. Нашето притеснение е, че след няколко поредни загуби има голяма опасност гласовете на избирателите на НФСБ да останат извън следващия парламент. Това ни мотивира като по-големи партньори да подадем ръка с желание за преговори”, заяви още той.

“На всички партии, които искат ДПС вън от властта, желаем успех на изборите. Същевременно предупреждаваме, че ако голям брой малки партии останат извън следващия парламент, коалицията между ГЕРБ и ДПС ще стане реалност. За жалост всяка друга коалиция в център-дясно без “България без цензура” ще бъде коалиция на оцеляването, а не на победата”, добави Бареков.

comments (0)

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>