voenni-pomagat

Близо 50 военнослужещи от Шумен и Белене със специализирана и тежкотоварна техника участват в разчистването на срутени къщи в Добрич. Армейците се включват и в изхвърлянето на строителни отпадъци, както и в почистването на канализацията в града, съобщиха от военното министерство.

От 27 юни, когато се включиха във възстановителните дейности в града, модулните групи работят в три от засегнатите части. Военнослужещите от първата група почистват отводнителен канал от натрупаните дървета, храсти и други отпадъци. До края на работния ден в петък те изчистиха над 400 метра от него.

Втората група участва в отводняването на станция на ВиК Добрич – воден колектор, за да се възстанови нормалното водоснабдяване в града. С помощта на 4 моторни помпи преди ден бяха изпомпени над 310 куб. метра вода.

Третата група от военнослужещи разчистват отломки, строителни отпадъци и наноси от тиня в района на Хуманитарната гимназия. Бяха извозени 130 куб. метра с отпадъци. Изпълнението на задачите в помощ на населението от Добрич продължава и в неделя.

comments (0)

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>