Подът е основният акцент в домашния интериор, привличащ много внимание. Ето защо е важно правилно да подберете трислойния паркет, с който ще покриете вашия под. При избора му трябва да си отговорите на няколко въпроса. Например: ще ходите ли много по него с обувки, ще имате ли домашни любимци и какво е замърсяването на дома ви. Това е естествена подова настилка, която е чувствителна повече към механични повреди, а не към климатични промени. Много е важно да изберете и правилно доставчика на трислойния паркет, защото може да ви изглежда, че всеки предлага еднаква стока, но съвсем не е така.

Изключително важно е качеството на този продукт и поради голямото му разпространение на пазара, качеството му намаля. Важно е дървения материал да е сертифициран, което потвърждава, че дървесината е взета от законни гори. Повечето модели трислоен паркет са от бреза. Известно е, че това е мек материал, но когато добавите лепило той се втвърдява. Това е много издръжлив и дълготраен материал, за това се използва за подобни настилки.

Този вид паркет се изработва само от естествено дърво, което го прави и по-евтин. Горният слой обаче се изработва от доста по-твърдо дърво като дъб, за да издържи на износване. Слоевете са напречни един на друг, за да се създаде здрава конструкция. Така е и невъзможна деформацията на дървото. Така дори и при резки промени на температурата в дома ви или офиса, няма да се появят пукнатини и подувания по трислойния паркет.

Технологията му за направа се използва и при производството на дървени прозорци, защото те също трябва да издържат на всякакви температурни условия. Друг плюс на тази подова дървена настилка е, че при монтажа ѝ не е нужно да ползвате лепило. Като я инсталирате, го правете по иновативната система за свързване по дългата и късата страна на дъската. Предотвратява изкривяването на паркета и разстоянията между дъските.

Хората, като търсят качествен паркет, търсят три неща – надежден, издръжлив и естествен. И трите качества ги притежава трислойния паркет, който ако изберете, ще ви накара да се влюбите в него. Не само допълва красиво интериора ви, а е и много здрав, и няма да ви предаде.

comments (0)

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>