izbuhnal-dom-1024x683
При експлозията са нанесени само материални щети, като няма данни за ранени или загинали

Бомба гръмна в столичния квартал “Симеоново” в дома на криминално проявения Димитър Вучев-Демби. Взривът е активиран малко преди 23 ч., когато на телефон 112 са се обадили граждани със сигнал за силен шум, потвърдиха от МВР. По информацията оттам дошлите на място полицаи не са установили нищо, но все пак днес на светло е направен втори оглед на мястото.

Името на Димитър Вучев-Демби се свързва през годините с редица разследвания на атентати, покушения, наркотрафик и побои. Той е и основен свидетел по редица шумни дела като тези срещу Златомир Иванов – Златко Баретата и братята Маргини – Красимир и Николай Маринови.

При експлозията са нанесени само материални щети, като няма данни за ранени или загинали. По-рано тази година в интервю той самият обясни, че срещу него вероятно се готви атентат.

Това не е първи опит за покушение срещу Демби – през 2006 година неизвестни стреляха по аудито му, в което била и жена му, пред столичното заведение “Скай лайн” в кв. “Симеоново”.На 12 юли 2005 г. охраната на Демби се самовзриви в автомобил край Долна баня, превозвайки бомба.Според друга версия взривът бил заложен да убие Демби, който обаче пътувал в друга кола зад охранителите си.

comments (0)

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>