briuksel
Разговорите ще бъдат между представители на ЕС и министри от Русия и Украйна

В Брюксел по-късно днес ще се състоят консултации на ниво министри между Русия, Европейския съюз и Украйна. На срещата ще бъде обсъдено прилагането на споразумението за асоцииране на Киев със съюза.

Експерти отбелязват, че Москва и Брюксел са на коренно различни позиции относно влиянието на това споразумение. По тази причина преговорите едва ли ще завършат с постигането на консенсус.

Русия ще бъде представена от министъра на икономиката Алексей Улюкаев. Той ще се срещне с украинския външен министър Павло Климкин и еврокомисаря по търговията Карл де Гухт. Това ще е първата тристранна среща на министри по споразумението за асоцииране.

Междувременно стана ясно, че САЩ са готови да отпуснат пари за възстановяването на инфраструктурата в Източна Украйна. Това заяви американският вицепрезидент Джоузеф Байдън в телефонен разговор с украинския президент Петро Порошенко.

comments (0)

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>