borisov-fantom

“Има документ с такъв регов номер, има такава проведена среща с информатор на тази дата, но наличието на информацията, която е в документа в съответното дело, не отговаря на информацията, която е публикувана. Името на г-н Борисов не фигурира в този документ”, заяви главният секретар на МВР Светлозар Лазаров в “Здравей, България” по NOVA.

Изказването е по повод документа, с който разполага лидера на “България без цензура” Николай Бареков, уличаващ Бойко Борисов в трафик на наркотици.

По думите на Лазаров пасажите за Борисов не фигурират в документа. Той добави, че нито тогавашният главен секретар на МВР Бойко Борисов, нито тогавашният вътрешен министър Георги Петканов, са вадили делото.

От своя страна Бареков благодари на Светлозар Лазаров, че потвърди истинността на документа в публикация в блога си. Според негоголемият въпрос сега е в кой документ се съдържа истината – в този, който притежава той, или в онзи, който е в архивите на МВР.

“Обект на разработката в документа е Бойко Борисов и няма как в рапорта да е бил ваден или добавян пасаж само с неговото име. Името на Борисов се съдържа в документа четири пъти в различни пасажи”, заявява Бареков.

Според него документът, за който говори Лазаров, е бил подменен в полза на Бойко Борисов, а не в негова вреда, защото през 2003 г. Борисов е бил главен секретар на МВР и е прикрил миналото си.

Лидерът на ББЦ посочи, че остават съмнения за още едно престъпление, което е извършено през 2003 г., а именно прикриване и фалшификация на архивни документи в МВР. “Нека прокуратурата се самосезира и извърши проверка на архивите на МВР, тъй като обществените очаквания за истината за връзките между политиците и организираната престъпност са огромни”, застоява Бареков.

comments (0)

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>