dps-gerb
Бойко прости на Йордан Цонев и нарече Местан “най-адекватен”

Вчерашното гостуване на Бойко Борисов в предаването “Панорама” по БНТ се превърна в поредното доказателство за неофициалната договорка между ГЕРБ И ДПС за управлението на страната. Борисов не пожела да коментира идеята за коалиция с ДПС, но намекна за “управление на спасението”, което на практика включва партията на Местан в сметките му.

Той не спести суперлативи за лидера на ДПС като на два пъти го нарече “изключително адекватен”.

“Благодаря на ДПС и г-н Местан, че заявиха колко е важно да се актуализира бюджетът. Какво да кажа за Местан, след като само той се държи адекватно”, заяви още Борисов.

На въпроса на водещия Бойко Василев дали Делян Пеевски е незаобиколим фактор, той предпочете да не отговаря и заяви уклончиво: “Слабостта на БСП доведе до там ДПС да стане сила. На тях вече никой не може да им влияе”. След което допълни: “На тези избори ДПС с Делян Пеевски даде дори по-добър резултат от предишния вот.”

Комплимент от бившия премиер получи и доскорощният му опонент Йордан Цонев, срещу когото Борисов води дело за това, че преди време го беше нарекъл “мутра”. Поводът за добрите думи е извинението на Цонев от парламентарната трибуна и предложението му “да работят заедно, за да помогнат на банковата система”.

Това се случи дни, преди срещата, на която се обсъди банковата ваканция, чиито най-големи лобисти бяха Йордан Цонев и приближеният до Бойко Борисов и някои кръгове в ДПС Владислав Горанов.

Според информация на “Капитал” тогава са били обсъждани варианти от затваряне на всички банки за няколко дни, до ограничение за теглене в рамките на месец. Целта  на “упражнението” е била повече от проста – създаване на банкова криза, хвърляне на вината върху БСП и премиера Орешарски, и сформиране на второ правителство в рамките на този парламент между ГЕРБ и ДПС.

comments (0)

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>