Alexander II monument, Bulgarian parliament and Cathedral Alexander Nevsky

Народното събрание няма да проведе редовното си пленарно заседание, след като на два пъти не успя да се събере необходимият кворум от 121 депутати в залата. В 09.00 часа, когато трябваше да започне заседанието, в пленарната зала се регистрираха едва 104 народни представители. Депутатите на ГЕРБ и на “Атака” отсъстваха от залата.

Председателят на Народното събрание Михаил Миков обяви, че ще бъде направен повторен опит за събиране на кворум в 9.30 часа, но и тогава не се регистрираха необходимите 121 депутати.

Днес парламентът трябваше да гласува прекратяването на правомощията като народен представител на лидера на БСП Сергей Станишев, който във вторник обяви решението си да все пак да стане евродепутат, въпреки многобройните уверения преди и след изборите, че ще остане в България. Първият работен ден на евродепутатите е 1 юли – идният вторник.

В дневния ред за днес бяха предвидени за гледане и гласуване Закона за здравето, Закона за автомобилните превози, Закона за защита на потребителите и Закона за защита на растенията.

comments (0)

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>