Обзавеждане за бани

Обзавеждане за баня с луксозно докосване – как да постигнем уникална атмосфера в банята?

Разбира се, когато говорим за интериорен дизайн и обзавеждане за бани, всеки има собствена дефиниция за красота и лукс. Въпреки това, съществуват някои общи правила и общоприети норми, които могат да ни помогнат малко и да ни насочат в нужната посока.

И така, ако сте се заели със задачата да превърнете вашата баня в едно приказно красиво и едновременно с това практично място, ето какво е добре да имате предвид преди да пристъпите към дизайна и реализацията на новото обзавеждане на баня.

Цветове в банята
Първото нещо, което грабва вниманието, щом прекрачим прага на което и да е помещение, това са цветовете. След това обръщаме внимание на формата и стила на мебелите, а най-накрая забелязваме и аксесоарите. Горе-долу в този ред трябва да започнете проектирането на вашата баня с луксозно докосване.

Що се отнася до цветовете, луксът е свързан със стила и едно е сигурно – с декорациите не трябва да се прекалява, ако искате да създадете нещо наистина елегантно, а не кичозно подобие на луксозна баня. Луксът е по-скоро в оригиналните и грабващи вниманието със своята изисканост детайли, а не в претруфеността и шаренията.

Избирате два или три цвята от палитрата за основни и след това градите върху тях, като използвате техни нюанси или пък други добре прилягащи им цветове за аксесоарите и декоративните елементи.

Обърнете специално внимание на материалите от които е изработено вашето обзавеждане за баня. Те трябва да са качествени, водоустойчиви и трайни. И най-важното, да притежават достатъчно добро качество на изработка, а не просто някакви евтини копия. Всъщност, когато говорим за кич и лош вкус, точно това е нещото, което винаги трябва да ви води при избора на обзавеждане за баня или което и да е друго помещение – всичко, което претендира за помпозност, но е изработено от груби или нискокачествени материали не трябва да присъства във вашия декор.

Хубаво е да знаете, че какъвто и цвят да изберете за плочките и настилките, той в повечето случаи добре ще се комбинира с белия цвят на обзавеждането за баня като моноблок, мивка, тоалетна чиния, шкафове и дори вана. Металния отблясък на сифоните и смесителите за мивка и за душ също е универсален като цвят и се съчетава с повечето цветови комбинации от стенни или подови плочки.

В същото време акцентирайте върху дребните детайли – фитинги, комплекти за баня, завеса за баня, кърпи и други аксесоари. Ако те са достатъчно стилни и оригинални, дори и по-скромната баня веднага придобие неустоимо луксозно докосване.

comments (0)

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>