google-zdrave

Google планира да пусне нова услуга, която да събира данни за здравните показатели на потребители, които използват различни фитнес аксесоари, умни гривни и приложения. Услугата ще e кръстена Google Fit и ще бъде представена по време на конференцията Google I/O сле две седмици, съобщава сп. Forbes.

Google Fit ще обединява данните от различните услуги в една база. Тя ще е директен конкурент на HealthKit на Apple, която ще се появи през есента заедно с iOS8. За целта компанията е сключила и споразумения с производителите на тези аксесоари. Създателите на приложения ще могат да използват тези данни за разработка на услуги и приложения.

За сега липсват подробности за плановете на Google за услугата. Има вероятност тя да бъде вградена и в Android, включително и версията за умни устройства Android Wear. Очаква се да бъдат обявени и мерки, които да гарантират анонимността на потребителите.

Това ще бъде и основният проблем пред Google Fit. През 2012 г. интернет гигантът се опита да развие подобна услута – Google Health, но именно нежеланието на потребителите да споделят данни за здравето си “спъна” проекта.

comments (0)

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>